De Despriets scoren met frietjes en snacks in Wallonië

VD CateringHet Waalse VD Horeca, het bedrijf van de West-Vlaamse familie Despriet, kreeg in Wallonië een prestigieuze prijs als topleverancier van frietjes en frituursnacks. Het bedrijf zegt dat het daarmee aantoont hoe een familiebedrijf kan blijven
groeien dankzij investeringen in nieuwe technologie. In Seraing wordt momenteel werk gemaakt van een nieuw magazijn en de zaak heeft bovendien geïnvesteerd in zes nieuwe betaalterminals waardoor de transacties met de klanten nog eenvoudiger en veiliger kunnen verlopen. Dat laatste gebeurde in samenwerking met Keyware, dé specialist in betaaloplossingen.
Veel Belgischer kan het verhaal van VD Horeca amper zijn. Het West-Vlaamse koppel Joris en Jenny Despriet verhuisde in 1965 naar Wallonië en liet daarmee  jaren zijn vlasverleden achter de rug. Het echtpaar begon er met een eigen zaak als verdeler van aardappelen. Met de verkoop van reeds geschilde patatten en frieten werd het zogenaamde gat in de markt ontdekt. Inmiddels heeft zoonlief Vincent Despriet het succesvolle bedrijf van zijn ouders verder gezet. Dat doet hij met de hulp van zijn zus Delphine en zijn vrouw Valérie. Bij VD Horeca Group werken intussen bijna 60 mensen (waaronder verschillende familieleden). Het bedrijf draait een omzet van meer dan 15 miljoen euro en behoort als toeleverancier tot de top 3 verdelers van producten voor horeca in Wallonië. De Despriets willen naar eigen zeggen blijven inzetten op groei. (KC)