De Energiesnoeiers voeren in Zuid-West-Vlaanderen hun 10.000ste energiescan uit

2015-05-08 BND Kortrijk De projecten De Speelhoek, Klusjesdienst, Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen en Buurtsport vormen de organisatie

De Energiesnoeiers van het sociaal economieproject vzw effect zijn sinds 2007 actief in de regio Zuid-West-Vlaanderen. De voornaamste opdracht van de Energiesnoeiers is het uitvoeren van gratis energiescans bij kansengroepen – zo’n 1100 energiescans per jaar. “Tijdens een energiescan bekijken we op welke manier de bewoner zijn of haar energieverbruik kan doen dalen en dit op verschillende fronten: we geven inzicht in het energieverbruik en voeren een leveranciersvergelijking uit, we geven eenvoudige gedragstips, we plaatsen een aantal energiebesparende maatregelen zoals spaarlampen, buisisolatie en/of een spaardouchekop en we bekijken welke energievretende toestellen aanwezig zijn en welke energiezuinige investeringen zoals dakisolatie zich opdringen. Tijdens de energiescan besteden we veel aandacht aan de sociale voordelen en premies die de bewoner kan krijgen om dit alles betaalbaar te houden”, aldus Valerie Vanhoutte, projectcoördinator Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen.

Ondertussen hielpen De Energiesnoeiers bijna 10.000 kwetsbare gezinnen in de regio om de steeds duurder wordende afrekeningen voor elektriciteit, gas en water naar beneden te krijgen. Heel wat partijen werkten samen om dit te realiseren: de Energiesnoeiers, de doorverwijzers, de klant, de lokale besturen alsook Eandis en Infrax.

Op donderdag 15 december 2016 voeren De Energiesnoeiers hun 10.000ste energiescan uit bij de Burgemeester van Armoede en voorzitster van Ak’zie (vereniging waar armen het woord nemen) Martine Nuytens in Harelbeke. (ML)

Meer informatie?

Valerie Vanhoutte, projectcoördinator Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen vzw effect, Damastweversstraat 1, 8500 Kortrijk

056/282776
0494/156124

valerie.vanhoutte@vzweffect.be