De vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen, 2e uitgave

de-vrijstellingsregeling-voor-kleine-ondernemingen-2de-uitgaveVan welke vrijstellingsregeling kunnen kleine ondernemingen genieten? Dat is het uitgangspunt van een boek dat twee maanden terug werd uitgegeven bij de uitgeverij INNI publishers uit Heule. De uitgeverij heeft nu een nieuwe bijgewerkte uitgave op de markt gebracht van het boek “De vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen, 2e uitgave”. Deze publicatie bespreekt de voorwaarden om van de vrijstellingsregeling te kunnen genieten.Dit boek geeft een zo volledig mogelijk overzicht van de werking en de toepassingsvoorwaarden van de vrijstellingsregeling ten behoeve van de btw-belastingplichtigen die van deze regeling zouden kunnen genieten. Er werden voorbeelden toegevoegd om de praktische werking van de bijzondere regeling te verduidelijken.

De verhoging van de drempel tot 25.000 euro, exclusief btw, opent nieuwe perspectieven. Zelfstandigen in bijberoep kunnen een veel hogere omzet realiseren. Ook gemengde btw-belastingplichtigen kunnen voor hun niet-vrijgestelde handelingen opteren voor de vrijstellingsregeling.

Auteur Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij doceert het vak btw aan de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool. Co-auteur Véronique De Vulder is master in de handels- en financiële wetenschappen, optie accountancy. Zij is tevens zaakvoerder van Interaccounts bvba. (ML/KC)

U kunt het boek bestellen via http://www.innipublishers.com/de-vrijstellingsregeling-voor-kleine-ondernemingen-2de-uitgave. De kostprijs van het boek is € 25.