Decat op overnamepad in Oost-Vlaanderen

brontecdecat01Decat Energy Technics breidt zijn activiteiten uit door de overname van het installatiebedrijf Brontec
uit Aalter. Decat Energy Technics is een West-Vlaams bedrijf, met vestigingen in Pervijze en Brugge. De kmo is actief als installateur van elektrotechnische installaties en zogenaamde HVAC-installaties. Decat neemt daarbij het hele proces voor zijn rekening: de studie, de uitvoering, het beheer, de opvolging en het onderhoud van deze installaties. Brontec, met vestiging in Aalter, is een totaalaanbieder in de uitvoering van technieken, met een uitgesproken passie voor duurzame energietechniek. Het Oost-Vlaamse bedrijf telt circa veertig ervaren medewerkers en realiseert een jaaromzet van ruim 4 miljoen euro. Beide familiebedrijven hebben een trackrecord van meer dan 20 jaar zonder één dag economische werkloosheid.

De combinatie zal worden geleid door Lieven Decat. Lard Vanobbergen, bedrijfsleider en eigenaar van Brontec, wordt commercieel directeur en is ook verantwoordelijk voor groei en innovatie. Beide partijen hebben het over een absolute win-win. Lieven Decat, manager van Decat Energy Technics, is in zijn nopjes met de scalp: “Door de overname van Brontec, groeit Decat Energy Technics uit tot een groep van circa tweehonderd werknemers. De combinatie haalt voor 2016 een omzet van ruim 21 miljoen euro. We mikken op een duurzame groei in het belang van onze opdrachtgevers en medewerkers.”
Zowel Decat Energy Technics als Brontec waren al een tijd op zoek naar een samenwerking om hun activiteiten te versterken. Door de overname van Brontec uit Aalter kan Decat rekenen op een technologische meerwaarde en komt er een bijkomende geografische verankering in een belangrijke regio. Daarbij wordt zelfs al aan uitbreiding gedacht. Naast de bestaande sites in Pervijze, Brugge en Aalter komt er ook een nieuwe uitvalsbasis in Ternat en een groot makkelijk bereikbaar
centraal distributiemagazijn in Oostende. Die laatste investering staat gepland voor 2017. (KC)