BRUSSEL, HOOGLEDE – Euronext maakt jaarlijks een balans op van de bedrijven die goed scoren op Euronext. Voor Deceuninck, zijn voorman en hoofdaandeelhouder Francis Van Eeckhout en voor voorzitter Paul Thiers werd het een hoogdag.

Deceuninck kondigt via een persbericht aan dat het fier is te kunnen aankondigen dat het de Euronext award gewonnen heeft van BEL Small bedrijf van het jaar 2017. De BEL Small is bedoeld voor bedrijven die niet in de BEL20-index noteren. Deceuninck heeft die onderscheiding te danken aan de hoogste relatieve stijging van de marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van Deceuninck (‘DECB’) steeg in 2017 van 306.2 miljoen tot 410.2 miljoen euro, en dat dankzij de stijging van de koers van het aandeel van 2.26 tot 3.01 euro, of 33 procent in de plus.

De CEO van Deceuninck ontving de award tijdens een plechtigheid in het Square Brussels Meeting Center, en dit in aanwezigheid van minister van Financiën Johan Van Overtveldt, van vice-eerste minister Alexander De Croo en van Vincent Van Dessel, CEO en voorzitter van Euronext Brussel.