HOOGLEDE – Deceuninck heeft op het dak van zijn hoofdkwartier in Hooglede liefst 2.780 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor een oppervlakte van 21 tennisvelden. De jaarlijkse opbrengst door zonnestroom moet naar verwachting 728 MWh opbrengen, of het equivalent van het gemiddeld elektriciteitsverbruik van 210 gezinnen. Met dit project wil Deceuninck aantonen dat het vrij consequent is als de termen ecologie, duurzaamheid, innovatie en design vallen. 

Voor de gelegenheid was Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein naar Hooglede afgezakt. Merkwaardig aan dit project is at de werknemers van Deceuninck via een participatiemodel mee konden investeren in de installatie. Wie participeert, kan ook mee profiteren van het rendement van het nieuwe zonnepanelenpark. Nu wordt  bekeken of buurtbewoners ook kunnen mee instappen in deze formule.

Volgens CEO Francis Van Eeckhout toont dit project aan dat Deceuninck erg begaan is met de notie ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’. Bart Tommelein benadrukte de waarde van deze realisatie. “Naast burgers, zijn bedrijven een erg belangrijke partner in het realiseren van het Vlaams energiebeleid”, aldus Tommelein. “Grote installaties zoals deze van Deceuninck zijn ook broodnodig.”

Deceuninck behoort tot de top drie van onafhankelijke producenten van pvc en composietprofielen voor ramen en deuren. Het beursgenoteerde bedrijf heeft vandaag liefst vijftien fabrieken over de hele wereld.