De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte recent in Tour & Taxis de prestigieuze Real Estate Awards uit. Met deze prijzen stimuleert én inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector. Het Kempense vastgoedkantoor Hillewaere werd verkozen tot vastgoedondernemer van het jaar, terwijl Vastgoed Tine Dujardin uit Deerlijk zich een jaar lang de vastgoedbelofte van het jaar mag noemen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector, ging naar minister van Justitie Koen Geens voor zijn initiatieven ter verbetering en vereenvoudiging van de wet op de mede-eigendom.

CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen. Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie (Vastgoedondernemer en Vastgoedbelofte) drie finalisten aan. Het publiek – meer dan 400 vastgoedmakelaars – kon via live stemming mee bepalen wie uiteindelijk met een prijs ging lopen.

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. Via live stemming kon de sector zo mee haar eigen vastgoedbelofte van het jaar kiezen. De drie genomineerden waren: Tine Dujardin van Vastgoed Tine Dujardin uit Deerlijk, Hannes Verdoodt van FERM-immo uit Ternat en Jan Vlieghe en Peter-Jan Matthijs van Albert Vastgoed uit Brugge. Uiteindelijk werd Tine Dujardin de winnaar. “Met mijn zachtere aanpak in een familiale sfeer streef ik er naar om elk verhaal in samenspraak met kopers, verkopers, huurders en verhuurders tot een mooi einde te brengen”, aldus de kersverse vastgoedbelofte van het jaar. Tine Dujardin gaat steevast te werk volgens wel bepaalde principes. Zoals: bij een bezoek geldt maar één gouden regel, zorg ervoor dat jouw kandidaat-koper of -huurder een onmiddellijk gevoel van thuiskomen ervaart. “Met enkele handige tips zorg ik daarom dat jij wat sfeer in huis kan creëren”, aldus Dujardin. “Alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat mensen zich er hun eigen leven kunnen inbeelden.” Steevast garandeert ze ook bijstand in het administratieve doolhof. Tine Dujardin opende haar vastgoedkantoor in 2013.