Delaware Consulting op overnamepad

4Het Kortrijkse Delaware Consulting begeeft zich op het overnamepad. Het neemt alle aandelen over van het Gentse Across Technology, de in 2009 opgerichte kmo van de technologiegoeroe Peter Hinssen. Bij Across Technology werken zo’n vijftien consultants die bedrijven bijstaan op op het vlak van strategische innovatie, IT-toepassingen en marketing. Alle medewerkers worden in de deal meegenomen en komen dus op de betaalrol van Delaware terecht. Peter Hinssen zelf wordt onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van Delaware Consulting International.

Delaware Consulting, met zetel in het Kortrijkse Kapel ter Bede, is een snelgroeier. Het bedrijf dat in 1981 werd opgericht (toen binnen de Bekaert Groep) levert allerlei diensten, gaande van strategische consulting tot digitale transformatie. Het is een bevoorrechte partner van Microsoft en SAP.

Delaware, goed voor circa 130 miljoen euro omzet,  heeft zich de voorbije jaren ook internationaal sterk geprofileerd met 1.000 professionals, verspreid over twaalf landen op drie continenten (Azië, Europa,Amerika).  Het voorbije jaar opende het kantoren in Frankrijk (Parijs), de Filipijnen (Manilla), Hongarije en Maleisië. Die groei en buitenlandse expansie heeft ook invloed op de tewerkstelling. De voorbije jaren kwamen er gemiddeld om en bij de honderd nieuwe medewerkers bij. Bij Delaware werken nu meer dan duizend mensen. In 2003 telde het consultingbedrijf 123 medewerkers. (KC)