Delaware Consulting werft gemiddeld één nieuwe medewerker per dag aan

Delaware2016Eén rekruut per dag. Dat is het tempo dat dienstenleverancier Delaware Consulting België er momenteel op na houdt. Eind mei tekenden al meer dan honderd mensen een nieuw contract bij Delaware Consulting. Op die manier zet het bedrijf zijn gestage groei verder. Elk jaar trekt Delaware Consulting een groot aantal nieuwe medewerkers aan om aan de vraag van klanten en projecten te kunnen voldoen. Ook de afgelopen jaren hebben we telkens meer dan honderd mensen aangeworven, en het punt waarop we de kaap van de honderd getekende contracten bereiken, valt telkens vroeger, zegt Wim De Jonghe, senior HR-verantwoordelijke  talentscout bij Delaware Consulting België.

Ondanks de vele aanwervingen, blijft het moeilijk rekruteren in de IT-markt. Er is nog steeds een groot spanningsveld tussen de vraag naar informatici en de uitstroom in de scholen,” bevestigt Wim De Jonghe. “Maar gelukkig is het begrip IT de laatste jaren veel ruimer geworden. IT is niet alleen meer programmeren, waardoor we ruimer kunnen werven. De technische profielen blijven uiteraard wel heel belangrijk voor Delaware Consulting. We staan graag aan de spits van nieuwe ontwikkelingen.” Onder de nieuwe medewerkers van Delaware Consulting zitten zowel ervaren mensen als jongeren die straks afstuderen. In september hoopt het bedrijf opnieuw een zestigtal pas afgestudeerden te kunnen welkom heten en van projecten te laten proeven. Met de honderd aanwervingen die we nu achter de rug hebben, zijn we er nog niet,” zegt Wim De Jonghe. “Ook de rest van het jaar gaan we door met gemiddeld één aanwerving per dag. Op die manier zullen we tegen eind dit jaar op 825 medewerkers uitkomen. Ook internationaal blijft Delaware Consulting groeien. Op heden opereren al meer dan 1.300 mensen onder de Delaware Consulting-vlag.”

Delaware Consulting, met zetel in Kortrijk, is een jong, wereldwijd consultancy-huis dat geavanceerde oplossingen en diensten biedt aan organisaties die hun concurrentiepositie duurzaam willen versterken. Als vooraanstaande partner van SAP en Microsoft bouwt de groep zijn activiteiten rond drie belangrijke pijlers: operational excellence, business insights en customer experience. Delaware Consulting telt ruim 1.300 professionals in 24 vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië en Amerika. (KC)