KNOKKE – Vermogensbanken Delen en Degroof Petercam hebben recent een filiaal geopend in Knokke. De bedoeling is duidelijk om de vermogende Belg, vooral ondernemers, een dienst aan te bieden op de plaats waar ze zich goed voelen en een groot deel van hun vrije tijd doorbrengen.

Delen had al een kantoor in Roeselare, maar ervaarde dat dit niet voldoende was om de betere klasse van de bevolking te bereiken. Volgens Jacques Delen willen vermogende Belgen graag bediend worden à la carte en in de nabijheid van hun verblijfplaats. Knokke was dus een must. Delen heeft Antwerpse roots en ontdekt verbazend genoeg nu pas ‘het Saint-Tropez’ van de Noordzee. Steeds volgens Jacques Delen hebben steeds meer ondernemers een tweede verblijf in Knokke.

Ook de Brusselse vermogensbank Degroof Petercam drijft zijn aanwezigheid in Knokke op en zet meer mensen in om het filiaal te bevolken. Ook Degroof Petercam steekt niet onder stoelen of banken dat er in de eerste plaats gemikt wordt op vermogende ondernemers.