Deloitte België benoemt West-Vlaming Piet Vandendriessche tot CEO

deloitte vandendriesschePiet Vandendriessche is benoemd tot de nieuwe CEO van Deloitte België. Na de double digit groei in 2016 wil hij Deloitte verder laten groeien en het marktleiderschap bestendigen. “Tegen 2020 willen we van de huidige 3200 medewerkers groeien naar 4000 medewerkers”, aldus Vandendriessche die geboren werd in Roeselare en opgroeide in Ardooie.

De nieuwe CEO ziet vandaag drie grote trends op de markt: “Er is wereldwijd meer behoefte aan zekerheid en aan een beter beheer van risico’s: cyberrisico’s, maar ook de risico’s om niet te voldoen aan de immer complexere, meer gefragmenteerde regelgeving. Daarnaast zien we ook toenemende activiteit op de markt van fusies en overnames. Bedrijven en private equity investeerders zijn op zoek naar investeringen die duurzame groei ondersteunen, want er is cash beschikbaar.” Als derde trend stelt Deloitte vast dat bedrijven door veranderingsprocessen gaan om relevant te blijven in een wereld die steeds technologischer en digitaler wordt. Daarbij hebben ze nood aan advies uit verschillende domeinen zoals cloud solutions en data analytics. Vandendriessche: “We zien die trend ook in onze cijfers van 2016: onze afdeling consulting groeide met 25 procent.”

Piet Vandendriessche wil naar eigen zeggen organisch groeien maar sluit ook acquisities in bepaalde strategische nichemarkten niet uit. Deloitte wil zich daarnaast blijven focussen op familiebedrijven met hoofdkwartieren in België. Piet Vandendriessche volgt Rik Vanpeteghem op, die na 8 jaar CEO een nieuwe rol zal opnemen binnen Deloitte als regionaal managing director EMEA en als lid van het wereldwijde executive committee. Door zijn uitgebreide buitenlandse ervaring is Vandendriessche goed geplaatst om de verdere internationalisering van Deloitte te begeleiden. Als één van de voormalige business unit leiders kent hij de markt ook zeer goed. De nieuwe CEO startte zijn carrière bij Arthur Andersen in 1988, en werd er partner in 1998. Hij specialiseerde zich in internationale taxregelemntering met een sterke focus op indirecte tax. Bij de Europese Commissie zetelt hij als expert. Hij is sinds 2008 Managing Partner van Deloitte Tax en Legal België, een praktijk die groeide tot 50 partners en 700 medewerkers. Deloitte België is met 432 miljoen euro omzet en meer dan 3200 medewerkers en 10 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting en financial advisory services. (KC)