Delta Light staat bekend als snelgroeier maar doet dat meestal mits interne groei. Nu begeeft de familie Ameloot zich ook eens op het overnamepad. In het noorden van het land werd de hand gelegd op verlichtingsbedrijf Integratech. Peter Ameloot, managing director Delta Light, geeft tekst en uitleg: “We blijven verder inzetten op onze interne productontwikkeling, een onderscheidend element in de markt en essentieel in onze strategie. Maar we willen verder gaan en ook andere segmenten van de markt bewerken. Daarom zijn we verheugd te melden dat Delta Light de overname van de meerderheid van Integratech heeft afgerond. We hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Integratech uit Scherpenheuvel is een snelle groeier in de Belgische markt met een complementair aanbod aan Delta Light. Het bedrijf is 100 procent gefocust op led en richt zich naast woningbouw en winkelinrichting vooral ook op ziekenhuizen, industrie en scholen. Jan Ameloot, managing director Delta Light: “Vandaag denken beide partijen in een verschillende vormentaal en met een eigen strategie, maar we maken er beiden een topprioriteit van om een betrouwbare leverancier te zijn voor onze partners. Met deze overname blijft de focus om beide merken verder te laten groeien.”

Voor de klanten en werknemers van Integratech en Delta Light zullen er geen veranderingen zijn, zo benadrukken beide partijen. Beide organisaties en sales teams blijven apart van elkaar functioneren. Oprichter Celle Van Genechten blijft de dagelijkse werking van Integratech ook verder aansturen. De CEO verklaart zich tevreden met de deal: Als jong bedrijf met een mooi marktaandeel binnen de Belgische professionele verlichtingsmarkt hadden we nood aan een ambitieuze partner. Het is een fantastische opportuniteit om de krachten te bundelen met een vooraanstaande en wereldwijde speler. Delta Light brengt ons veel expertise, een ijzersterke reputatie en mogelijkheden om internationaal te groeien.

Delta Light werd opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot en is vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. De toekomst van Delta Light® is verzekerd nu Peter en Jan Ameloot samen met hun vader het bedrijf leiden. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd. De focus van het bedrijf lag al altijd op design en technologie.