MOORSELE – De Delta Light Groep (92 miljoen euro omzet, 370 medewerkers) onderstreept zijn groeistrategie door Poolse sectorgenoot AQForm over te nemen. De overname moet voor beide bedrijven synergievoordelen creëren.

Het West-Vlaamse familiebedrijf Delta Light, fabrikant en wereldleider in hedendaagse architecturale verlichting met hoofdkantoor in België, telt vandaag verschillende merken, partners en dochterondernemingen in ruim 120 landen wereldwijd. Begin 2017 heeft Delta Light al de Led-specialist Integratech overgenomen. Om de internationale groei nog verder uit te breiden, werd nu ook de Poolse sectorgenoot AQForm aan de portfolio toegevoegd, en dit via een Poolse holdingmaatschappij. 

AQForm Lighting Solutions is een succesvol en gerenommeerd bedrijf op de Poolse markt met ook een sterke marktpositie in de rest van Oost-Europa. Het bedrijf staat  bekend omwille van zijn modern maar functioneel productassortiment. Bovendien hecht AQForm bijzonder veel waarde aan een betrouwbaar servicebeleid en betaalbare producten. Het bedrijf produceert vandaag hedendaagse Led-armaturen, algemene architecturale verlichting en accentverlichting. AQForm werkt samen met Poolse designers wat al resulteerde in tal van internationale prijzen.

Een plus een is drie

Delta Light heeft de ambitie om beide merken verder te laten groeien, als twee afzonderlijke businessunits, elk met hun eigen identiteit. Het uiteindelijke doel is om een innoverende verlichtingsgroep te creëren die bestaat uit sterke, individuele en onafhankelijke merken. Zo wil de familie Ameloot de positie op de internationale markt nog verder versterken. Jan Ameloot, CEO van Delta Light NV: “AQForm past perfect  binnen onze strategisch plannen en was een te mooie kans om te laten liggen: een financieel gezond en gerenommeerd bedrijf in Polen en omringende landen, net als Delta Light een familiebedrijf met een passie voor service, technologie en verlichting en finaal ook een bedrijf met internationale ambitie.”

Delta Light werd in 1989 opgericht door Paul Ameloot en wordt nu in de tweede generatie geleid door zijn zonen.