Delta Light opent architecturale lichtbox langs autosnelweg

Familie AmelootHet West-Vlaamse familiebedrijf Delta Light heeft zijn nieuwe vleugel van 5.500 vierkante meter met een indrukwekkende architecturale lichtbox van 26 meter hoog voorgesteld. Deze uitbreiding van de hoofdzetel in Wevelgem staat symbool voor internationale groeiambities. “We geloven rotsvast in onze toekomst in België, aldus managing director Peter Ameloot. Delta Light is de voorbije 25 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde speler in de architecturale verlichting, opgebouwd vanuit zijn West-Vlaamse roots.

De nieuwe lichttoren met glaspartijen -het werk van de Brugse architect Damiaan Vanhoutte- is een echte eyecatcher. Dit investeringsproject komt er volgens founding father Paul Ameloot omwille van meer dan één reden: de continue uitbouw van R&D, de internationale groei, de ambitie en de extra logistieke uitdagingen door de groeiende complexiteit van de sector. Delta Light heeft sinds zijn oprichting de focus gelegd op inhouse design, productontwikkeling en productie,” zegt Paul Ameloot. “Dit creatieve proces vraagt een continue alertheid en toepassing van nieuwe technologieën. Bovendien onderscheidt Delta Light zich graag door op heel regelmatige basis uitgebreide nieuwe collecties en nieuwe toepassingen te lanceren, wat op zijn beurt zorgt voor de uitbreiding van het R&D-departement en de ontwikkelings- en testruimtes. De combinatie van al deze factoren, de verdere doorbraak van led, en de ambities van het bedrijf vergen dan ook een continue investering in innovatie en R&D, maar ook in meer ruimte.”

Tien jaar terug kwam het verlichtingsbedrijf zich in Wevelgem vestigen. De omzet klokte toen af op 32 miljoen euro. Nu is dat 67 miljoen. Volgens CEO’s Peter en Jan Ameloot, zonen van de stichter, is het de bedoeling om dat huzarenstukje (een verdubbeling) in het komende decennium nog eens over te doen. Delta Light is aanwezig in 120 landen over de hele wereldbol. (KC)