Delta Light pakt uit met grote naam uit de designwereld

Delta Light 4Delta Light, het West-Vlaamse bedrijf gespecialiseerd in architecturale verlichting, werkt samen met ontwerper Arik Levy voor een nieuwe buitenlamp: de Butler. Deze plissé lampenkamp brengt het thuisgevoel letterlijk van binnen naar buiten. Tot op vandaag ontwierp Delta Light al haar producten zelf, dankzij eigen experts onder leiding van Paul Ameloot, de oprichter van het bedrijf. Een dertig koppig team werkt op die manier elke dag aan het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve verlichting. De samenwerking met de gereputeerde ontwerper Arik Levy, mag dan ook een verrassing heten. Hij bedacht ook het merk voor de nieuwe buitenlamp. Arik Levy is van Joodse afkomst en werkt met zijn studio vanuit Parijs.

Butler is het resultaat van twee jaar werk en opent nieuwe perspectieven voor het Wevelgemse verlichtingsbedrijf. Ver weg van de gebruikelijke designcodes die het Belgische bedrijf typeren bedacht Arik Levy een nieuw product geïnspireerd op plissé, de alombekende modetrend. Geschikt voor zowel woning als commerciële ruimtes en ontworpen om terras, tuin of oprit te verlichten. Door zijn eenvoudige en zeer suggestieve vorm transporteert Butler als het ware binnen naar buiten. Het is rustgevend, elegant en vrouwelijk en herkenbaar dankzij de voet en geplooide lampenkappen die doen denken aan de traditionele modellen van zijde of papier.

Op het eerste zicht lijkt Butler vervaardigd uit aluminium, zoals bij de meeste buitenlampen. Maar van zodra men de lampenkap in detail bekijkt, wordt duidelijk dat een ontwerp met fijne finesse en detailniveau niet tot stand kan komen met dergelijk materiaal. Butler zet in op persoonlijkheid via het gekozen materiaal: een polymeer bekleed met een hoog resistente poedercoating. (KC)