Wevelgem

Na de opening van een reeks exclusieve showrooms in New York, Moskou, Parijs, Amsterdam, Milaan, Bogota, Sint-Petersburg, Bangkok, Miami en andere belangrijke designsteden, stelde Delta Light nu zijn gloednieuwe showroom voor in hartje Londen. Dubai en Los Angeles volgen nog.

De indrukwekkende nieuwe showroom van Delta Light is ondergebracht in een omgebouwde spoorwegboog en omvat kantoren, vergaderzalen, een lichtlabo en een multifunctionele presentatie- en eventruimte. En uiteraard worden de meest recente Delta Light-producten uit The Lighting Bible 12-catalogus op schitterende wijze tentoongesteld in de showroom. Het Verenigd Koninkrijk is wereldwijd een van onze grootste markten en Londen staat bekend om zijn scene van trendsetters, met architecten en designers die aan wereldwijde projecten werken”, zegt Jan Ameloot, managing director van Delta Light. “Met de nieuwe showroom willen we onze producten in de kijker zetten, inspireren, onze expertise delen met de plaatselijke markt én een ruimte aanreiken om projecten te bespreken.”

 

Trendy locatie 

De locatie is ideaal: op wandelafstand van het Tate Modern en op een steenworp van de stations Southwark, Waterloo en London Bridge, in het hart van een bloeiende designgemeenschap en in de buurt van hippe restaurants en bars. Met zijn karakteristieke en zelfs ietwat monotone kleurenpalet sluit de nieuwe ruimte perfect aan bij de tijdloze en verfijnde stijl van de Delta Light-collecties. “Mijn vader richtte Delta Light op in 1989. Hij ontwierp en produceerde zijn eerste verlichting in een klein atelier in Roeselare”, herinnert Jan Ameloot zich. “Vandaag hebben we een internationaal netwerk met teams en kantoren in ruim 120 landen over de hele wereld. We werken zowel aan kleine als grootschalige projecten, van woningen tot winkels en van kantoren tot openbare gebouwen. De markt evolueert voortdurend en voor ons is het belangrijk om zichtbaar te zijn in Londen, een stad met een wereldwijde reputatie op het vlak van design.”