Delta Light werpt nieuw licht op licht

In marge van de Biënnale Interclub-designieur stelt Delta Light de “Infinity of Light“-installatie voor. Overdag is Club Design een gecureerde designtentoonstelling en -installatie, ’s avonds een unieke club, ook dansclub. Dit tijdelijke en innovatieve concept kadert in de 25e editie van de Biënnale Interieur in Kortrijk.

Infinity of Light is een zwarte doos die in dit verlaten pakhuis lijkt te zijn neergeploft en tussen de betonpijlers vastzit. Bezoekers van Club Design kunnen binnenstappen in deze asymmetrisch geplaatste kubus, die op zijn laagste punt een halve meter boven de grond zweeft. Achter de strakke buitenzijde van de zwarte doos gaat een fascinerend spel van licht en reflectie schuil. Indirecte led-maatprofielen benadrukken de binnencontouren van de kubus, en worden gecombineerd met een dichte cluster van kleine spiegels. Het unieke wireless control-systeem van Delta Light maakt de ervaring compleet met allerhande pulserende lichtscenario’s. Met een smartphone of een tablet kan de gebruiker de zaak zelf aansturen.

Het resultaat is een immersief trompe-l’oeil effect door de lichteffecten, door de contouren die in de verf worden gezet, de weerkaatsing en de asymmetrische vorm van de doos. “Licht kan een ruimte definiëren en je perceptie beïnvloeden,” aldus Jan Ameloot, algemeen directeur van de West-Vlaamse multinational. “Het kan een ruimte groter of kleiner doen lijken, koud of warm doen aanvoelen en architectuurconcepten versterken. De installatie Infinity of Light toont welke krachtige impact en emoties licht op zich of in combinatie met andere materialen en vormen teweeg kan brengen. Optieken, effecten, ervaringen en emoties zijn de ingrediënten waar we bij Delta Light elke dag mee aan de slag gaan. We werken nauw samen met architecten, designers en investeerders om deze kennis en knowhow te delen.” (KC)