Monumentaal. Zo omschrijft Delta Light® haar samenwerking met drie designers van wereldklasse: het iconische bureau OMA (Office for Metropolitan Architecture), Dean Skira en Arik Levy. De ontwerpers laten letterlijk hun licht schijnen op de armaturen van morgen. Tegen de historische achtergrond van het Palazzo Crivelli in Milaan wil het West-Vlaamse verlichtingsbedrijf straks – van 4 tot 9 april tijdens de Milan Design Week – grensverleggende en in house geconcipieerde collecties in designverlichting voorstellen.

De architecturale lichtoplossingen van Delta Light® zijn het resultaat van een doorgedreven focus op design en technologie. Managing director Peter Ameloot heeft het over een grote meerwaarde: Met ons R&D-team hebben we heel wat expertise in huis om hoogtechnologische architecturale verlichting te ontwikkelen”, aldus Ameloot. “De verlichtingswereld evolueert enorm snel, waardoor we onze kennis elke dag opnieuw in vraag moeten stellen en bijsturen. Op die manier kunnen we onze eigen ontwerpen perfectioneren, maatwerk aanbieden voor tal van projecten wereldwijd én prestigieuze samenwerkingen aangaan zoals nu in Milaan.”

De drie designers hebben voor hun verlichtingscollectie ook een scenografie uitgewerkt. Het Palazzo Crivelli, pal in het hart van het designdistrict, is dan ook erg inspirerend met zijn indrukwekkende binnenplaats en immense tuin, 2.500 m2 groot. De setting is fantastisch want het historische Palazzo heeft een uitzonderlijke sfeer en imposante stijl”, aldus Jan Ameloot.  “Een verborgen schat in het hart van Milaan, de ideale locatie voor een multisensoriële ervaring waar we de bezoekers het licht laten beleven.” In Milaan wil Delta Light tenslotte ook inspireren met verrassende events en lezingen van toparchitecten of ontwerpers.

Delta Light werd in 1987 opgericht door visionair Paul Ameloot die de operationele fakkel heeft doorgegeven aan zijn zonen Jan en Peter. Bij de Wevelgemse kmo die wereldwijd actief is (120 landen) werken er 250 mensen op de hoofdzetel.