Denktank Carmenta start in Brugge

AfficheKarinVerelstOndernemers hebben ook wel eens nood aan fundamentele bezinning. Zij kunnen vanaf nu in Brugge terecht bij een nieuwe denktank “Carmenta”.  Op 25 maart wordt de eerste activiteit georganiseerd in de Brugse boekhandel De Reyghere. Initiatiefnemers zijn de Duitse Yvonne Steinberger uit Brugge (uitbaatster van drie boekhandels in Brugge), de Australische Dale Emerson uit Gent en West-Vlaming Andy Vermaut. Carmenta wil de huidige toestand van de wereld op een objectieve wetenschappelijke manier bespreken onder de noemer “Ideeën die de wereld veranderen”. Op de openingsavond zullen de globalisatie en de handelsverdragen centraal staan in een boeiende spreekbeurt van intellectueel zwaargewicht Karin Verelst. Het thema is: “Globalisatie, een vloek of een zegen?”

Karin Verelst is verbonden aan de VUB en het Centrum Leo Apostel. Ze studeerde moleculaire biologie aan de Universiteit van Hasselt en filosofie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Haar doctoraat schreef ze over de realiteit van paradoxen, een thema dat zeker terug zal komen tijdens haar spreekbeurt. Al sinds haar studententijd was Karin actief binnen verschillende studentenverenigingen. Ze was een voorvechter voor toegankelijk en democratisch onderwijs voor iedereen. Na haar studentenperiode bleef ze op activistisch standpunt onder meer strijden tegen het EU-stabiliteitspact, de Europese besparingspolitiek en milieugevaren.

Carmenta engageert zich om moeilijke onderwerpen te brengen via super gepassioneerde sprekers die voor intellectuele transitie zullen zorgen. (KC)