DEERLIJK – Derudder Cleaning ondergaat een metamorfose op het niveau van de aandeelhouders. De nieuwe eigenaars Baudewijn Vancoillie (BSV-Devamix-GRWestkust) en Stijn Haghebaert (Euremtech) kennen elkaar uit de bodem- en grondwatersaneringswereld. De tandem neemt de firma Derudder Cleaning met vestiging in Deerlijk over. Derudder Cleaning is een naam die klinkt als een klok in de regio West-Vlaanderen en ver daarbuiten, met inbegrip van Noord-Frankrijk. Stijn Haghebaert wordt operationeel CEO en gedelegeerd bestuurder en zal de dagelijkse leiding op zich nemen. Baudewijn Vancoillie wordt voorzitter van de Raad van Bestuur.

Al in 1967 zette Bernard Derudder de eerste stappen in de particuliere markt: het reinigen van beer-& regenputten en rioleringen, wat het bedrijf vandaag nog altijd doet. In 1992 nam zoon Christ Derudder de leiding over en zag meteen toekomst in afval, recycling en vooral industriële cleaning. Hij deed dit met succes, wat resulteerde in het huidige gespecialiseerde wagenpark met 6 reinigingswagens die stuk voor stuk uniek zijn.

Stijn Haghebaert, de nieuwe CEO is erg enthousiast over het bedrijf: “Naast standaardwerken zijn we ook de juiste partner  voor gespecialiseerde werken, zoals onder meer het reinigen met warm water tot 500 bar, gecompartimenteerde reinigingswagens, specifiek spuit-& zuigwerk, enzovoort,” aldus Haghebaert. “We zijn VCA-gecertifieerd, onze medewerkers zijn hoog en permanent opgeleid, werken met werkprocedures & checklijsten en dragen netheid in alle facetten hoog in het vaandel. Door onze naam en faam en ons gespecialiseerde materiaal hebben we vaste klanten in alle uithoeken van het land, een trackrecord waar dit bedrijf terecht trots mag op zijn.”

Opportuniteiten

Ofschoon Baudewijn Vancoillie en Stijn Haghebaert de zaak volledig overnemen, blijft Christ Derudder de komende jaren aan boord in een prominente rol om de werking en verdere groei te bestendigen. Vele opportuniteiten liggen nog open, vandaar dat ambitieus naar de toekomst wordt gekeken. “We willen graag de komende 5 jaren onze omzet op een gezonde manier verhogen met bijhorende tewerkstelling en met gebruik van efficiënte tools”, aldus Stijn Haghebaert. “De eerste investeringen zijn al gebeurd, onder meer in een containerwagen met reinigingsslede die tegen november 2018 inzetbaar zal zijn.”