De Zuid-West-Vlaamse autodealer Devos-Capoen (Kuurne) heeft het voorbije weekend zijn totaal hernieuwde showrooms officieel ingehuldigd. Ruim 400 genodigden, waaronder heel wat ondernemers en prominenten uit de regio, waren op vrijdag aanwezig bij het VIP-moment en de rest van het weekend werden open deur dagen georganiseerd voor het grote publiek.

Johan Devos, afkomstig uit Oostduinkerke, en Els Capoen, afkomstig uit het Heuvelland, openden veertien jaar terug (2003) voor het eerst een ruime showroom aan de Brugsesteenweg op de grens tussen Kortrijk en Kuurne. Ze hadden enkele jaren voordien (1999) de concessie gekregen vanwege Renault Belgium. Renault is volgens de laatste cijfers het best verkochte merk in België. Het Franse automerk spoort de dealers nu aan om hun installaties en showrooms grondig te renoveren. Voor het echtpaar Johan Devos-Els Capoen een grote investering maar het resultaat is af, met dank aan de architecten van dienst. De strakke maar aantrekkelijke aankleding van de toonzaal, mag gezien worden. De herinrichting betekent dat alles nu ook onder één dak zit: de toonzaal voor nieuwe auto’s, het occasie centrum alsook alle garage diensten.

Devos-Capoen is een echt familiebedrijf waar naast de ouders ook de kinderen (Thomas en Sophie) in de sales meewerken. De hele organisatie telt veertig medewerkers, gespreid over twee sites (Kortrijk, Menen). Naast de hoofdzetel in Kortrijk-Kuurne is er ook een dochteronderneming in Menen. De familie toonde zich bij de opening ook van haar meest sociale kant via een oproep om geen cadeaus te doen maar eerder een schenking te geven aan De Branding, het Kuurnse opvangcentrum voor minder validen.