Cobelguard CIT heeft al haar aandelen verkocht aan het Zweedse Loomis, specialist in cash management. Met de overname wil het geldtransportbedrijf, dat vestigingen heeft in Gent, Laken en Tongeren, de dienstverlening naar haar klanten verstevigen. Die beschikken nu over een complete cash handling service. De naam Cobelguard verdwijnt uit het straatbeeld en zal de naam Loomis overnemen. Cobelguard CIT is het bedrijf van de West-Vlaamse ondernemer Dirk Goethals en van medevennoot Stefan De Bock. Het is de tweede maal in zijn loopbaan dat Goethals een van zijn bedrijven verkoopt aan een Zweedse groep.

De verkoop betekent ook de uitstap van de initiatiefnemers Stefan De Bock, Dirk Goethals en Steven Van Doorne, en van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, die in 2014 toetrad. Steven Van Doorne blijft evenwel aan als CEO actief binnen Loomis. “Dit partnership met de multinational Loomis zal onze huidige marktpositie van 20 procent in België verstevigen en zal ons ook toelaten onze cash expertise op elk domein sterk uit te breiden”, zeggen de verkopers. “Cash blijft belangrijk in onze maatschappij. Samen met Loomis willen we de cash outsourcing noden van banken en retailers nog beter beantwoorden en nog sneller inspelen op de noden van onze klanten.”

Cobelguard werd in 1992 als bewakingsfirma opgericht, maar Dirk Goethals verkocht zijn succesrijke bedrijf in 2011 aan de Zweedse groep Securitas. Hij herbegon met nieuwe bedrijfsleiders in 2011 middels de overname van het failliete Brink’s als geldtransporteurs. Het bedrijf kreeg de naam Cobelguard CIT mee. Cobelguard CIT nv telt 170 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van 12 miljoen euro. Al het personeel en het management blijven na de overname aan boord. Loomis kan met 400 cashcenters en 23.000 medewerkers in meer dan twintig landen rekenen op een sterke internationale verankering.