Wat hebben design en bier gemeen? Dirk Wynants, CEO van het wel bekende topmerk Extremis (buitenmeubilair), heeft alvast een eigen antwoord bedacht. De Hopper tafel van Extremis is in ieder geval geïnspireerd op de hoppevelden rond het bedrijf, maar er is ook meer. Voor de creatie van zijn eigen Tremist bier zocht hij het ook in de velden rond Poperinge en ging hij een samenwerking aan met de Sint-Bernardus Brouwerij van Watou.

Oorspronkelijk wilde Extremis met zijn eigen huisbier vooral de beursbezoekers in binnen – en buitenland extra verwennen met een fris doordrinkbaar biertje met eenzelfde (koppig) karakter als de andere creaties van het merk. Een biertje dat niet het doel heeft om iedereen te plezieren, maar dat gaat voor een authentieke kwalitatieve smaak zonder te zwaar te zijn. Door het zeer internationale karakter van de bedrijfsactiviteit is de bewaarcapaciteit ook erg belangrijk. Mede daarom werd er gekozen voor het hoppig blonde “Saison” type bier. Biervirtuoos Rudi Ghequire (bekend als CEO van de Rodenbach brouwerij uit Roeselare) vertaalde de bierwensen van Dirk Wynants in een voortreffelijk recept. Het brouwen zélf gebeurt op een heel bijzondere locatie: brouwerij De Kazematten bevindt zich namelijk in de oude zeventiende eeuwse vestingen die de stad Ieper omwallen. De Kazematten heeft een link met de Sint-Bernardus Brouwerij.

Het vernieuwde recept werd al geschonken op alle internationale beurzen en events waar Extremis het voorbije jaar zijn creaties voorstelde. Of bier als een onderdeel van een uitgekiende marketingstrategie. “We konden echter niet langer weerstaan aan de vele smeekbedes om het bier voor iedereen beschikbaar te maken en gingen daarom voor de distributie in zee met Brouwerij Sint-Bernardus uit Watou die haar bieren reeds wereldwijd exporteert”, aldus Dirk Wynants.

De eerste zendingen ‘Tremist Saison’ zijn intussen al onderweg naar de Verenigde Staten, Japan en Scandinavië. Binnenkort staat het ook in de Belgische winkelrekken. Het werd tijdens het voorbije weekend boven de Belgische doopvont gehouden tijdens het Poperingse muziekfestival Bal-a-Deuse.