KORTRIJK – Wouter De Schepper, docent bij VIVES, werd recent beloond met een van zijn HR-communicatiecampagnes. Hij zweert bij het principe dat het onderwijs zo dicht mogelijk bij de praktijk moet staan.

Recent reikten Trends en Kanaal Z de Belgian HR Awards uit. Naast de HR Manager van het jaar waren er ook prijzen voor de beste interne en externe HR-communicatiecampagnes. De runner-up in de categorie externe communicatie werd een employer branding campagne bedacht door VIVES-docent Wouter De Schepper. Als freelance copywriter werkt hij geregeld samen met communicatiebureau The Oval Office. Deze keer werkte hij voor hun klant OCMW Gent een warme campagne uit om 150 nieuwe zorgverleners aan te werven voor de woon-zorgcentra.

Wat maakt deze campagne zo speciaal? Wouter legt het zelf uit: “Ik bedacht een campagne waarin echte bewoners van de woon-zorgcentra letterlijk vertellen waarom ze zo blij zijn dat jij voor hen komt werken. Dat zorgt voor 4 menselijke verhalen waarin telkens duidelijk wordt dat je als medewerker in deze centra meer tijd hebt voor de bewoner. Zo maak je de bewoners gelukkiger. Een schril contrast met de snel-snel-cultuur die de norm is in veel andere centra.”

Praktijkgericht

Wouter is niet de enige docent die tegelijk met één of twee voeten in de praktijk staat. Ook zonder awards zijn er veel docenten die als hoofd- of bijberoep in de praktijk staan. “Dat werkt positief in 2 richtingen.” legt Wouter uit. “Als docent is het mijn job om de vinger aan de pols te houden. En daar profiteren mijn klanten van. Tegelijk zorgt mijn freelancewerk dat ik ‘practice what I preach’. Mijn lessen worden er relevanter door. Al was het maar dat ik heel goed besef hoe hoog de lat ligt in de praktijk.”

VIVES heeft heel wat gastdocenten die naast hun praktijk ook lesgeven in VIVES-opleidingen. Of docenten die naast hun taak als docent in bijberoep in de praktijk staan. Ook andere docenten komen via praktijkprojecten met studenten continu in aanraking met het werkveld. Deze plaats als runner-up bij de Belgian HR Awards is een mooi bewijs van de hoge graad van praktijkgerichtheid. Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 13 500 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES telt campussen in zes steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout.