Dockx heeft ambitieus groeiplan

0031_Dockx 151217 Drogenbos0066_Dockx 151217 DrogenbosHet Brabantse Dockx Group heeft aangekondigd dat het dit jaar nog vijf nieuwe “Service Shops” zal openen, waarvan twee in West-Vlaanderen (Brugge, Roeselare). Daarmee wil het de “blinde vlekken” op de kaart van België zoveel mogelijk wegwerken. De vijf nieuwe winkels zullen samen voor minstens dertig nieuwe jobs zorgen. Mario De Bruyn, commercieel directeur van Dockx Group, zegt dat er vraag is vanuit de markt:  Klanten kunnen er terecht in een winkel van zo’n 400 m² om een (verhuis)voertuig te huren, om verhuismateriaal te kopen of om een geassisteerde verhuis te regelen. Nieuw is dat de shop ook dienst doet als afhaalpunt voor grote pakketten. Zo is de shop uitgerust met een magazijn van 1.450 m² die bedrijven kunnen gebruiken als lokaal distributiekanaal.”

In de winkel krijgen consumenten de keuze om hun grote goederen – alles wat niet in een auto past – af te halen, of met een gehuurd voertuig naar huis te brengen. Ze kunnen er ook een beroep doen op een complete dienstverlening waarbij Dockx instaat voor het vervoer, montage en installatie van de gekochte goederen. Toonaangevende bedrijven als IKEA, Ixina, Bpost, Mars, Group Thys, SLS en DHL werken hiervoor al met Dockx samen.

Dockx Group werd in 1979 opgericht door Jozef Dockx als de nv Dockx-Colli Express voor de verhuur van bestel- en vrachtwagens. De groep is een ervaren, innovatieve en betrouwbare dienstverlener in logistieke mobiliteitsoplossingen voor particulieren en bedrijven. De onderneming biedt op maat gemaakte totaaloplossingen in verhuur van voertuigen, verhuis, transport, distributie en logistiek. In totaal stelt Dockx minstens 200 mensen tewerk. (KC)