Kortrijk, Kuurne

Opvallen en gezien worden. Het hoort er allemaal bij de op de Bedrijven Contactdagen die deze week plaats vinden in Kortrijk Xpo. Drie bedrijven proberen speciaal de aandacht te trekken door zich samen te profileren: Waak, Covan en Addax. 

WAAK, Covan en Addax willen de bezoekers tonen wat hen bindt: innovatie, verankering  en ecologie, ofte drie thema’s die voor een gezamenlijke link zorgen. Het Kuurnse Covan ontwerpt en produceert elektrische laadpalen. Het maatwerkbedrijf WAAK (ook Kuurne) maakt voor Covan de kabelbomen, de metaalconstructie en doet de assemblage van die laadpalen. Addax tenslotte, een Belgisch bedrijfje met Kuurnse roots, ontwikkelt kleine elektrische vrachtwagentjes voor lokaal gebruik, technische diensten, enzovoort. WAAK ontwikkelt en produceert de elektrische kabelbomen, en maakt ook een aantal metaalonderdelen voor Addax.

Zowel Addax, Covan als WAAK willen hun respectieve partnerships communicatief verbinden en met één boodschap naar buiten te komen. Op de Bedrijven Contactdagen zullen de drie standen ook expliciet naar elkaar verwijzen.

Addax doet als bedrijf van licht elektrische bedrijfsvoertuigen beroep op WAAK, dat instaat voor de bekabeling. De samenwerking is niet alleen handig omdat beide bedrijven buren zijn, maar ook snel en efficiënt omdat WAAK jaren automotive ervaring op de teller heeft. “WAAK is deel van dit verhaal omdat we de toegevoegde waarde bieden die de industrie van ons verwacht”, aldus Tim Vannieuwenhuyse van WAAK. “Wij zijn in dit soort lange termijn partnerships geïnteresseerd. Het laat de procesinvesteringen toe die nodig zijn om dit niveau van kwaliteit te bereiken met doelgroepmedewerkers. Een win-win dus, in de wereld van morgen.”