Deze week nog worden de zogenaamde Henry van de Velde prijzen uitgereikt. Dat gebeurt in Brussel en wordt traditioneel aanzien als een jaarlijkse hoogmis voor bedrijven die creativiteit en innovatie hoog in het vaandel dragen. Drie West-Vlaamse bedrijven hebben alvast een nominatie in de wacht gesleept. Het concept “AMIS – A’MUZE” brengt dynamische kinderspeeltuigen, die ontwikkeld worden door Medio’s (Lendelede) in samenwerking met een Gents bedrijf. Het betreft hier een nominatie in de categorie “Feel Good Award”.

BEDNET, dat een mobiele oplossing biedt voor synchroon internetonderwijs, werd ontwikkeld door Cides voor Bednet. Cides zit in Assebroek. Cides kijkt verlangend uit of het de “Life Quality Award” in de wacht kan slepen. SQUID tot slot is minimalistische raamdecoratie, ontwikkeld en gefabriceerd door Lampe Textiles uit Tielt. Het bedrijf dingt met zijn concept mee in de categorie “Efficiency Award”.

Vlaams design in 2017 moet relevant zijn. Het moet een antwoord geven op actuele vraagstukken. De Henry van de Velde awards gaat over de waarde en de impact van design op onze economie, onze maatschappij en het klimaat. Wie deze prijs wint bewijst dat design en functionaliteit, creativiteit en ontwerp hand in hand gaan. De prijs wordt toegekend in verschillende categorieën zoals ecologie, efficiency, levenskwaliteit, feel good, communicatie, gezondheid, collectiviteit en design research. Liefs 25 bedrijven dingen naar één van de onderscheidingen.