DOTTENIJS, KNOKKE, ZEDELGEM – Thomas Ostyn, de West-Vlaamse zaakvoerder van het bijzonder succesrijke Veranclassic, zit niet om een nieuw initiatief verlegen. Ter gelegenheid van Batibouw, neemt hij andere West-Vlaamse collega-ondernemers mee op sleeptouw om uit te pakken met één gezamenlijke stand van liefst 700 vierkante meter. Eentje die bovendien al meteen hoge ogen gooit, want de stand komt in aanmerking voor een award die donderdag zal toegekend worden door de Belgian Building Awards in de categorie ‘best experience’.

De Belgian Building Awards wil de meest originele standhouders op Batibouw in de bloemetjes zetten. De stand nummer 110 in Hal 1, onder de noemer Outspiration,  zal alvast niet ongemerkt blijven op Batibouw, en dat om twee redenen: hij oogt behoorlijk spectaculair maar stuurt ook een positief ondernemerssignaal uit. Drie West-Vlaamse bedrijven en één Limburgs bedrijf hebben besloten om zich in groep te tonen met erg complementaire producten.

Veranclassic van de West-Vlaamse familie Ostyn (vader Yvan en zoon Thomas), is een toonaangevend fabrikant van poolhouses, carports, tuinhuizen en veranda’s. Het heeft zelfs de grootste showroom van België en Noord-Frankrijk. In de showroom van meer dan 3.000 m² groot in Dottenijs, vlakbij Kortrijk, zijn méér dan 50 toonzaalmodellen sfeervol naast elkaar te bewonderen. Op Batibouw neemt Veranclassic een complementair aanbod mee aan boord.

Fou d’Eau, het bedrijf van CEO Philippe De Wilde, pakt uit met luxe zwembaden. De kmo heeft vestigingen in Knokke en Maldegem. De derde partner in het Batibouw verhaal is Meubili (Zedelgem), dat tuinmeubilair aanbiedt. CEO is Michel Van Weedaeghe, die het initiatief van een gezamenlijke stand mee aanstuurde. Finaal is er ook nog het Limburgse Stone&Style, dat een gamma van hoogkwalitatieve tegels en klinkers in huis heeft voor tuinen en terrassen.