Dries Corneillie (Hertog Jan) is kandidaat voor titel Sommelier van het Jaar

Corneillie DriesIn Kortrijk werden alle finalisten bekend gemaakt voor de eretitel van Sommelier van het Jaar. Die fel begeerde prijs wordt op 21 maart toegekend tijdens een lifestylebeurs in Flanders Expo in Gent. Vandaag werden per provincie de drie beste kandidaten geselecteerd, waarvan alleen de nummer één in aanmerking komt voor de definitieve erkenning als Sommelier van het Jaar. In West-Vlaanderen werd Dries Corneillie (Hertog Jan, Zedelgem)  laureaat. Muriel Ravelingien (Le P’tit Coeur, Sint-Eloois-Vijve) en Gregory Van Acker (De Jonkman Brugge) werden respectievelijk tweede en derde.

In 2011 werd de West-Vlaming Joachim Boudens (Hertog Jan) gekozen tot beste Sommelier van België. In 2015 was de eretitel weggelegd voor Yannick Dehandschutter van het Vlaamse-Brabantse restaurant Sir Kwinten (Lennik). Het is de zevende maal dat dit concours wordt georganiseerd. De verkiezing van “Sommelier of the Year” is een initiatief van de Kortrijkse firma Meyhui, een specialist voor alles te maken heeft met de gedekte tafel. Een aantal partners ondersteunen mee het project.

Het familiebedrijf Meyhui, opgericht in 1918, is een evergreen in de sector. De charismatische CEO Baudouin Meyhui mag zich op de Belgische markt de exclusieve verdeler noemen van zeer vooraanstaande buitenlandse merken. Overigens is zijn firma met een uitgebreid assortiment en een perfecte service, niet alleen actief in eigen land, maar ook Frankrijk, Luxemburg en Nederland. (KC)