De Duitse firma Grimme Landmaschinen vestigt haar Belgische afdeling op het WVI-bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare. De specialist in landbouwmachines voor de aardappel- en bietenteelt wil in december haar intrek nemen in een gloednieuw bedrijfsgebouw. “We willen vooral dicht bij onze Vlaamse klanten zijn en zo was Roeselare, het kloppend hart van West-Vlaanderen, een logische keuze”, zegt Stefan Rüdig, verkoopleider van Grimme. “West-Vlaanderen is de landbouwprovincie bij uitstek.”

De eerste contacten tussen het Duitse bedrijf en de West-Vlaamse intercommunale WVI dateren van 2012. Grimme Belgium werd door WVI begeleid in zijn zoektocht zodat een perceel op maat van Grimme Belgium (+/- 10.000 m²) kon worden toegewezen op het bedrijventerrein Ovenhoek. “Deze individuele aanpak, in combinatie met een kwalitatieve ontwikkeling en een kostprijs gebaseerde verkoopprijs, maakt het een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe bedrijven”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. Grimme Belgium zal gebruik maken van het warmtenet op het bedrijventerrein Ovenhoek dat geïntegreerd werd onder het fietspad, in samenwerking met de afvalintercommunale MIROM. Daarbij wordt de restwarmte van de verbrandingsoven ingezet voor het verwarmen van de gebouwen. “We investeren in een hoge kwaliteit van onze gebouwen waarbij vloerverwarming een evidente keuze is”, aldus Stefan Rüdig.

Grimme Belgium is voor haar vestiging in Roeselare op zoek naar technisch geschoolde mensen. Met een omzet van 400 miljoen euro, 2400 medewerkers en klanten in meer dan 100 landen, is de Duitse firma Grimme marktleider in het ontwerp, bouw, productie en verkoop van landbouwmachines voor de aardappelteelt. In 2003 werd het gamma uitgebreid met machines voor de bieten en in 2012 voor de  groentesector. Naast de verkoop van nieuwe machines, zet Grimme ook sterk in op service. Grimme Belgium beschikt tevens over een ruim aanbod tweedehandsmachines waarmee de cirkel rond is. De markante rode kleur staat met meer dan 150 machinetypes voor aardappel-, bieten- en groentetechniek  garant voor een hoge kwaliteit en capaciteit.