Duo op overnamepad in Limburg

Veronique DugardynHet digitale agentschap Duo uit Brugge neemt zijn sectorgenoot Nascom uit Genk over. Nascom werd opgericht in 2003 en heeft vandaag 15 medewerkers in Genk en Antwerpen. Beide bedrijven vormen samen een nieuwe groep, die tot de top-5 van digital agencies in Vlaanderen behoort. Duo is een specialist in het ontwikkelen van digitale strategieën, complexe webplatformen en robuuste mobiele applicaties.  “Nascom is een kmo die ook veel ervaring heeft in diezelfde domeinen,” aldus Véronique Dugardyn van Duo. “De combinatie van beide teams zal ons helpen om onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Duo werd opgericht in 1996 en was een van de pioniers op het vlak van web development in België. Twintig jaar later is de Brugse kmo uitgegroeid tot een full service digital agency. Met bijna veertig medewerkers helpt het bedrijven om digitale strategieën te ontwikkelen en te implementeren. “Noem ons maar de partner voor digitale groei,” aldus Dugardyn. “Onze medewerkers zijn ontwikkelaars, designers, online marketeers en project managers die kmo’s, grote bedrijven en multinationals helpen bij hun digitale uitdagingen.”

Het bureau groeide de voorbije jaren steeds op eigen kracht, een overname was de logische volgende stap. “Dankzij de overname van Nascom versterken beide teams zich met bijkomende expertise en zullen we ook qua schaal meer mogelijkheden hebben om flexibel in te spelen op vragen van klanten, stelt de CEO. “Dat we regionaal ook complementair zijn, met vestigingen in Brugge, Genk en Antwerpen, is een bijkomende troef.”

Na de overname zal de groep Duo-Nascom ruim 50 medewerkers tellen. “Beide entiteiten hebben een sterke naamsbekendheid en zullen daarom onder hun eigen merknaam doorgaan”, legt Véronique Dugardyn uit. “Maar we zien veel potentieel in onze gezamenlijke knowhow. En we vullen die expertise zelfs nog aan: voor Nascom zoeken we al meteen drie extra medewerkers. Verder maken we ook werk van een nieuw management voor Nascom.” Duo is ambitieus. Binnen de twee jaar wil de groep de kaap van 5 miljoen euro omzet ronden. (KC)