OOSTENDE – Duranet, marktleider in de Benelux in de productie en distributie van kunststofnetten, technisch textiel en dekzeilen, is het nieuwe jaar ingestapt met een versterkt managementteam. De ambitie om te groeien en de toekomst verzekeren zijn de belangrijkste drijfveren. 

Reeds meer dan 20 jaar wordt Duranet succesvol geleid door Patrick Van Haecke. Het Oostendse bedrijf groeide mede onder zijn impuls uit tot de marktleider in de Benelux in haar sector. De netten en zeilen die het bedrijf maakt en verkoopt, beschermen mensen, dieren en gewassen of worden gebruikt voor recreatieve doeleinden. Met het oog op de toekomst besliste Patrick Van Haecke eind vorig jaar om versterking te zoeken voor het management. Hij nam Olivier Beersmans mee aan boord. Beersmans nam ook een participatie in het kapitaal.
Olivier Beersmans beschikt over een ruime ervaring in het oprichten en uitbouwen van bedrijven. Zo was hij in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de oprichting en uitbouw van 2 filialen van de Belisol-groep. Patrick Van Haecke en Olivier Beersmans zullen beide de rol van gedelegeerd bestuurder op zich
nemen. “Wij zijn klaar om een volgende groeifase aan te snijden” klinkt het eensgezind binnen het managementteam. “Verdere expansie binnen Europa zal daar zeker bij horen.”

Rijke geschiedenis

In het begin van de twintigste eeuw werden in Oostende al touwen en netten geproduceerd voor de visserijsector door het voormalige bedrijf Ostend Stores & Ropeworks (OS&R). In de jaren tachtig werd de nettenproductie van OS&R ondergebracht in een aparte vennootschap “Multinet” genaamd. Door de dalende vissersvloot werd eind jaren negentig een overnemer gezocht. Zo zag Duranet het licht. Eerst nog als een filiaal van een Duitse nettenfabrikant maar in 2006 kwam Duranet volledig terecht in Belgische handen.