HARELBEKE – Het Harelbeekse DX Solutions van de dynamische serial entrepreneur Xavier Dekeyster opende zopas een bijhuis in Brugge. Er zijn plannen om dat scenario ook te herhalen in Gent, Antwerpen en Brussel.  

DX Solutions automatiseert bedrijfsprocessen en stoomt bedrijven klaar voor de digitale wereld van morgen. Daarbij wordt gewerkt vanuit drie pijlers: think, build en maintain. Xavier Dekeyster beschouwt de stap naar Brugge als een logische investering in zijn voorlopig niet stoppend groeiverhaal. “Hierdoor wil DX mensen uit de regio Brugge aantrekken, alsook het noorden van West-Vlaanderen gaan bespelen”, aldus Dekeyster. “Er is een war-for-talent bezig en daarom willen we het de mensen ook zo makkelijk mogelijk maken. De verbinding Brugge richting Harelbeke is op vandaag nog altijd niet zo evident met de wagen alsook niet met het openbaar vervoer. Daarom willen we DX richting Brugge brengen. Mensen mogen sowieso al 2 dagen van thuis uit werken, maar toch voelen we dat we het leven nog kunnen vergemakkelijken. Daarnaast willen we ook (potentiële) klanten de mogelijkheid bieden om vergaderingen in de regio en een aantal events/workshops te laten plaatsvinden.”

Brugge is voor DX Solutions een eerste stap buiten de eigen hoofdzetel. Op termijn moeten er nog kantoren worden geopend in de regio’s Gent, Brussel en Antwerpen.