OOSTENDE – Daikin Europe heeft via dochterbedrijf Zanotti een overeenkomst afgesloten voor de overname van Tewis Smart Systems (TSS). Tewis is een toonaangevend Spaans bedrijf dat koeloplossingen aanbiedt, zowel standaard als op maat. De deal houdt in dat alle aandelen van het Spaanse bedrijf worden gekocht. 

Met deze overname zet Daikin een belangrijke stap om zijn positie in de koelingsmarkt te verstevigen. Daikin wil de filosofie van Tewis nog verder ontwikkelen en uitbreiden op internationale schaal, met maximale synergieën met de bestaande verkooporganisaties van Daikin. In Frankrijk, een van de belangrijkste landen voor internationale groei, zal Daikin het plaatselijke Refrigeration team uitbreiden en maximaal gebruik maken van de kennis en de expertise waarover Tewis beschikt om de positie in de voedingsretailmarkt te versterken.

Bovendien vult het productassortiment met het CO2-koelmiddel van Tewis  het huidige productassortiment van Daikin aan. Volgens Daikin vraagt de markt telkens een andere vorm van koelmiddel, in functie van uiteenlopende toepassingen. Tewis is een toonaangevend bedrijf op het vlak van ontwerp en ontwikkeling van koelsystemen. Naast de expertise in bedieningselementen op maat (zoals controlesystemen), biedt Tewis uitgebreide totaaloplossingen voor koel- en klimaattoepassingen.

De voorbije jaren heeft Tewis in het bijzonder een assortiment CO2-koelsystemen ontwikkeld en een langdurige samenwerking opgebouwd met belangrijke Spaanse en Portugese voedingsretailers.