Eddy Brouckaert verlaat Roularta

ROULARTA / EDDY BROUCKAERT EN STEFAAN VERMEERSCH

Bij Krant van West-Vlaanderen (KW) neemt directeur Eddy Brouckaert op 31 december 2015 afscheid. Na een carrière van veertig jaar bij Roularta Media Group , eerst acht jaar in de aankoopdienst en daarna 32 jaar als directeur van Krant van West-Vlaanderen, gaat hij met pensioen. Hij wordt per  2 januari 2016 opgevolgd door Stefaan Vermeersch, die zich nu al aan het inwerken is.
Stefaan Vermeersch (52) is een rasechte West-Vlaming, geboren in Roeselare en woonachtig in Gullegem. Hij werkte van 1985 tot 2011 bij Euroset nv in Kuurne en Wetteren en groeide er vanuit de commerciële dienst tot gedelegeerd bestuurder van Euroset en van New Editions nv (een onderdeel van Euroset actief in de tijdschriftensector). Als managing director bij Espabel nv in Gent bouwde hij er een vermalingsinstallatie (cementfabriek) uit tot een vlot draaiende productie-eenheid. Hij is ook bekend voor zijn groot sociaal engagement, onder meer als  als gewezen voorzitter van VKW, afdeling West-Vlaanderen (Vereniging Kristelijke Werkgevers, het huidige ETION). Sinds 2014 is hij als manager ad interim betrokken binnen Roularta Media Group, waar hij meer bepaald de herstructurering voor zijn rekening nam van Actua Medica NV (nu Roularta Health Care) , de cel Roularta Events , Seminars & Fairs en de directie van de gratis pers in Oost-Vlaanderen.

Eddy Brouckaert was bij Roularta (Roeselare) doorgegroeid tot één van de sterkhouders van de groep. Hij was zowat de rechter hand van CEO Rik De Nolf en had in West-Vlaanderen een netwerk om u tegen te zeggen. (KC)