Het Harelbeekse nichebedrijf bedrijf Edgard & Cooper ontwikkelt naar eigen zeggen de eerste hondenbrokken ter wereld die gemaakt zijn van honderd procent vers vlees. Voedzaam, goed verteerbaar, en bovenal zijn de honden er dol op. Edgard & Cooper is het ondernemerswerk van drie partners: Koen Bostoen (30) uit Izegem, Louis Chalabi (32) uit Ieper en Jurgen Degrande (31) uit Gullegem.

Het verhaal van Edgard & Cooper leest een beetje als een sprookje. Vier jaar geleden werd Edgard, de hond van Koen Bostoen, ziek van zijn hondenvoeding. Koens beste vriend Louis klaagde op zijn beurt dat ook hij nooit gezond hondeneten voor zijn hond Cooper vond. De twee vrienden beten zich vast in de wereld van het hondenvoer en werden niet blij van wat ze daar ontdekten: vleesmeel, kunstmatige smaakstoffen, enzovoort. Dat kon beter, redeneerden beide vrienden. Samen werkten ze gezonde recepten uit, met échte ingrediënten. Allemaal kraakvers en met 100 procent pure ingrediënten. Edgard & Cooper, zo genoemd naar de viervoeters van de bazen, was geboren. Beide honden lopen trouwens rond op kantoor.

Speciaal voor de feestdagen lanceert Edgard & Cooper nu een nieuw recept aan natte hondenvoeding in blik en in kuipjes. Het bestaande gamma van 7 verschillende recepten in blik en 9 recepten in  kuipjes, wordt voor de gelegenheid aangevuld met een limited edition. Een extra feestelijke kerstmaaltijd gemaakt van vlees van wild, aangevuld met authentieke Brusselse spruitjes, spek en stukjes appel. “Om dit te koppelen aan Kerstmis was niet eens zo’n gek idee”, aldus Koen Bostoen. “Uit Brits onderzoek (december 2016) blijkt immers dat 78 procent van de baasjes een cadeau onder de kerstboom legt voor hun hond. Het is dus duidelijk dat we onze viervoeters graag verwennen.”

Vier jaar na de opstart is Edgard & Cooper met zijn aanbod al aanwezig in de winkelrekken van tien verschillende landen. De drie ondernemers reserveren steevast 10 procent van de winst voor goede doelen die zich bezig houden met dieren.