Elysway neemt doorstart

IMG_1746

Elysway, dat een jaar terug in Kortrijk van start ging als een digitaal rouwplatform,heeft een moeilijk maar toch behoorlijk jaar achter de rug. Het concept werd al vertaald in zeven talen wat wijst op een niet onaanzienlijke belangstelling uit het buitenland. Vooral vanuit Franrijk en Spanje was de interesse groot.

Initiatiefnemer Filip Troch kondigt niettemin een verfijning en een aangepaste versie aan van zijn website-formule. Hij gaat daarvoor in zee met een niet nader genoemde partner. Troch noemt de formule van Elysway (letterlijk “de eeuwige weg”) nog altijd vrij uniek. Het beste bewijs: ze is hier en daar ook al gekopieerd.

Elysway wil een soort digitale verzamelplaats zijn voor rouwenden die een laatste eerbetoon willen brengen aan de overledenen. Het digitaal rouwen zou beantwoorden aan een trend in de maatschappij, maar het is ook een formule met respect voor de privacy. De formule die het meest aanslaat is het posten van video’s en foto’s en de reacties daarop. De start-up was in 2014 goed voor een investering van om en bij de 200.000 euro. De begrafenisondernemers keken met argusogen toe en zijn het initiatief niet danig genegen, zo bleek uit de ervaring van het eerste jaar. (KC)