Erfgoedcel Vlaanderen wil meer dan ooit sensibliseren

marke_kaart-01
Erfgoed Zuidwest heeft haar nieuwe website en online erfgoedkaart voorgesteld. De dynamische erfgoedkaart toont meer dan 220 erfgoedorganisaties, erfgoedcollecties, verhalen en tradities typisch voor het leven en het ondernemersleven in Zuid-West-Vlaanderen. Meer dan tachtig verenigingen in Zuid-West-Vlaanderen zetten zich dagdagelijks in om het collectief erfgoed goed te bewaren en bekend te maken. Allen kregen ze een plekje op de erfgoedkaart. Ook informatie over collecties, van tractoren en jukeboxen tot slagerserfgoed en theaterdecors, is er te vinden. Tot slot lees je over de herkomst en het nog steeds doorleven van de vele tradities en verhalen die in de streek leven, zoals over de 150-jaar oude Kattenknippeling in Wervik, gemeentelijke bijnamen als ezels uit Kuurne en rijstepekkers uit Hulste en meer dan 50 reuzen. De erfgoedkaart werd ontwikkeld in samenwerking met de streekintercommunale Leiedal en OneAgency.
De website erfgoedzuidwest.be  vormt, met de verder groeiende kaart als basis, een plaats voor uitwisseling tussen zowel professionele als vrijwillige erfgoedactoren in de streek. Naast de kaart kan je er terecht voor inspirerende projecten, advies en ondersteuning van erfgoedprojecten, erfgoednieuws en een overzicht van erfgoedactiviteiten in Zuid-West-Vlaanderen.
Burgers, verenigingen, bedrijven of gemeenten kunnen bij erfgoed zuidwest aankloppen voor advies in de zorg voor en ontsluiting van roerend en immaterieel cultureel erfgoed.  (KC)
erfgoed.