Eric Halsberghe, de gewezen en alom geprezen algemeen directeur van VIVES, klom na zijn op pensioen stelling in de pen en komt dezer dagen uit met zijn pennenvruchten. Titel van het werkje: “Slimmer denken”.  De auteur zelf noemt het een toolbox voor handige denkpatronen. Het boek werd uitgegeven bij Garant.

“Dit boek is een soort van gereedschapskist met denkpatronen waarmee je slimmer kan leren denken”, aldus Eric Halsberghe. “Het neemt je op in een verrassende ontdekkingsreis in je eigen denken.” Finaal is het de bedoeling dat mensen leren veelzijdiger, flexibeler en creatiever denken, en daar is grote behoefte aan in onze maatschappij en in de economische wereld die vaak het slachtoffer zijn van verstard denken. Het is dus zaak om niet vast te lopen in onze eigen visies en plaats te ruimen voor volwassen out-of-the box denken. Hoe dat moet leer je stapsgewijs in dit boekje van tweehonderd bladzijden. Het zal, zoveel is zeker, voor veel mensen in de onderwijswereld of in de economische wereld een welgekomen hulp zijn. “Creatief denken is niet zo moeilijk als het lijkt, tenminste als je openstaat voor verruimende inzichten en nieuwe ontwikkelingen”, aldus Halsberghe. “Door open te staan voor wat anderen denken, kom je al tot nieuwe invalshoeken en andere inzichten.” Merkwaardig aan dit boek is ook dat je leert dat er veel diverse manieren van denken zijn.

Eric Halsberghe is master in de Economische Wetenschappen. Bij de fusie van de hogescholen werd hij algemeen directeur van Katho Zuid West-Vlaanderen (nu VIVES).