Auteur Eric Kenis publiceert rond deze tijd een tweede editie van een boek rond starters. Het werkje met de titel “Hoek af 2.0” omvat meerdere ambitieuze ondernemersconcepten die impact op onze economie en ons ecosysteem kunnen hebben. Op 26 juni in de avonduren wordt het boek in Gent officieel voorgesteld (Bar Bidon, Bisdomkaai). Enkele starters, onder wie Louis Jonckheere van Showpad, komen dan ook getuigen over hun grote ondernemersavontuur. Binnenkort moet er ook een derde versie van het boek volgen.

De startersverhalen komen uit alle provincies van Vlaanderen met een accent toch op Oost-Vlaanderen en “startersstad bij uitstek” Gent. Toch zijn ook West-Vlaamse jonge ondernemers goed vertegenwoordigd. De opgevoerde ondernemers “met een hoek af” uit onze provincie zijn Stefan Grosjean (Smappee), Karel Goetghebeur (Adolphe Sax & Cie), Stijn Van Hoestenberghe (Omegabaars) en Tom Vanden Bussche (Qbus). In Hoek af 2.0 tonen de jonge ondernemers (van alle leeftijden) hoe de businessmodellen, de arbeidsmarkt, de wereld van data, IoT, health en duurzame energie er morgen zullen uitzien en hoe zij dit in Vlaanderen en de hele wereld realiseren. Zij vertellen hun inzichten en verhalen van vlees en bloed die aan de ribben blijven plakken. Niet de groeiers of gazellen worden opgevoerd, maar de allersnelste groeiers van het land. Hun omzet is gemiddeld in de laatste twaalf maanden met 2,5 gestegen.

Eric Kenis is de jeugdtrainer van topondernemers en ambassadeur van ondernemend toptalent. Naar eigen zeggen ruikt hij ondernemersbloed en is hij de scout voor nieuw ondernemerschap. Door zich jarenlang, onder meer bij Voka, midden tussen ‘de echten’ te bewegen, heeft hij het instinct en het patroon ontdekt om dream teams samen te stellen. Hij stelt ook hun adviesraden samen en hij koppelt de ondernemer aan het juiste klankbord. Eric Kenis is de stichter van BLCC, vader van Bryo, columnist voor Trends, coach en adviesraadslid voor vele topondernemers, en nu ook de ontwerper van de community van ondernemers met een hoek af.