De Voka-Kamers van Koophandel van West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant hebben hun participatie van respectievelijk 62 en 8  procent in BLCC (Business Language and Communication Centre) verkocht aan Crescent nv, waarvan Eric Van Zele de sterkhouder is. De overige 30 procent van de aandelen zijn in handen van KU Leuven, die ook na de transactie van vandaag aandeelhouder blijft van BLCC. Business Language and Communication Centre, met hoofdzetel in Kortrijk, werd opgericht in 1991. In de 26 jaar van zijn bestaan heeft het bedrijf een belangrijke plaats ingenomen op het vlak van b2b-taalopleidingen, onder meer door te werken met de meest geavanceerde technologische middelen. In het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan een strategisch plan voor de toekomst van BLCC. Voka West-Vlaanderen heeft daar volop aan meegewerkt. Kathleen Heireman, CEO van BLCC, zegt daarover: “Voka en BLCC zullen zeker nauw blijven samenwerken. Maar ik ben bijzonder blij dat wij een aandeelhouder hebben kunnen aantrekken met zo’n succesvol palmares. Crescent nv is met Eric Van Zele de gedroomde shareholder om het strategisch plan dat voorligt te helpen waarmaken.”

Eric Van Zele, hoofdaandeelhouder van Crescent nv, verklaart: “Vanuit een brede visie op end-to-end geïntegreerde IoT (Internet of Things) systemen en de doelstelling die op de markt te kunnen aanbieden was het voor Crescent zeer zinvol om ook e-learning & training in zijn investment portfolio op te nemen. Met zijn competentie roots in Vlaanderen en in de KU Leuven vertegenwoordigt BLCC een unieke opportuniteit voor ons om brede digitale diensten aan te bieden in binnen- en buitenland.”

Ook de voorzitter van de raad van bestuur van BLCC, Patrick Lecluyse, is heel tevreden met de nieuwe aandeelhoudersstructuur van BLCC: “BLCC krijgt met Eric Van Zele een referentie aandeelhouder die met zijn ruime ervaring en zijn interesse in technologie gedreven opleidingen, een grote toegevoegde waarde zal betekenen. Bovendien is er een mooie compatibiliteit tussen Eric Van Zele en de KU Leuven, de andere aandeelhouder in BLCC. We zullen samen met Kathleen Heireman als CEO en haar team een mooie toekomst uitbouwen voor BLCC en de klanten meer dan ooit een kwalitatief hoogstaande opleiding kunnen aanbieden.”

Lecluyse wijst terecht ook op het rijke palmares in innovatieve technologische ontwikkelingen van Eric Van Zele, hoofdaandeelhouder van Crescent nv. Professor Piet Desmet, KU Leuven, bevestigt dat: “KU Leuven zet via haar Kortrijkse campus stevig in op onderzoek naar educatieve technologie. BLCC laat ons toe de allernieuwste technologie-ondersteunde taalopleidingsconcepten, gebaseerd op toponderzoek naar computer-assisted (language) learning, te ontsluiten voor professionals. Met topondernemer Eric Van Zele en KU Leuven heeft BLCC meer dan ooit de wind in de zeilen.” Voka West-Vlaanderen stelt dat het zich nu volledig kan toeleggen op haar kerntaken, zoals bepaald in de strategische oefening die net afgewerkt werd.