Etion West-Vlaanderen (Etion is het vroegere VKW) heeft afscheid genomen van zijn voorzitter Luc Vermeersch, die de voorbije vier jaar de organisatie aanstuurde. Ook uittredend nationaal voorzitter Herman Vande Velde was aanwezig om Vermeersch alle lof toe te zwaaien voor zijn gepresteerde werk. Etion stelt statutair “waardenbeleving” voorop in zijn werking, zoals het tonen van respect, de zorg voor diversiteit, inclusie ofte participatief ondernemerschap en andere parameters.

De aimabele Luc Vermeersch slaagde er de voorbije vier jaar in om als voorzitter een nieuwe schwung te geven aan de organisatie. Hij schoof de “3 f’s” naar voor als cruciaal voor de werking: facts (we moeten feiten zijn), feeling (er moet beleving zijn) en future (we moeten bezig zijn met wat de toekomst brengt). Op het terrein zelf  zorgde hij samen met regionaal manager Wim Dubois voor concrete acties bij de leden. Die acties focusten in de eerste plaats op een betere jongerenwerking, transparante communicatie, betrokkenheid van lokale besturen en de zin voor creativiteit aanmoedigen. Op al die domeinen werd volgens iedereen mooie vooruitgang geboekt.

Luc Vermeersch is zaakvoerder van interieurbedrijf Helbig en heeft een uitgesproken passie voor het brouwen van bieren. Die passie voor gerstenat is inmiddels ook uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby en dus een professionele bezigheid die onder de noemer De Leite best succesrijk is, zowel in binnen- als in buitenland. Bij Etion West-Vlaanderen wordt Vermeersch opgevolgd door een vrij complementair duo: Toon Bossuyt (CEO Boss Paints) en Liesbeth Benoit (vennoot bij dienstenbedrijf Altior).