Op initiatief van de Eurometropool Kortrijk-Rijsel-Doornik, wordt op 14 maart eerstkomend een event georganiseerd rond zogenaamde “smart cities“. De organisatie vindt plaats in Rijsel. De “Euregio” wil er zich profileren als een voorloper in het domein van de digitale toepassingen. De bedoeling is om aan de hand van een aantal concrete voorbeelden aan te tonen hoe de burger voordeel kan hebben bij de digitalisering van heel wat functies in de maatschappij.

Op 14 maart wordt een forum van digitale toepassingen getoond. Inspirerende bedrijven en start-ups uit de Euregio tonen er hun kunnen aan de hand van demonstraties. Twaalf inspirerende best practices zullen er de revue passeren. Daarnaast zullen een aantal topexperten hun visie op de stad van morgen komen toelichten. Een van hen is Nathalie Crutzen van het Smart City Institute. Ook Isam Shahrour is van de partij. Hij is professor en directeur van het project SunRise.

Het event gaat door in de Rijselse campus Euratechnologies. Het betreft een namiddagprogramma. De Eurometropool Kortrijk-Rijsel-Doornik werd gesticht in 2008 met de bedoeling de drie regio’s rond deze steden beter te doen samenwerken.