Zondag aanstaande maken de stad Kortrijk, Leiedal en voetbalclub KV Kortrijk, hun plannen bekend voor de bouw van een nieuw stadion. Dat zal ook gebeuren in aanwezigheid van Vincent Tan, de Maleisische eigenaar en geldschieter van KV Kortrijk.

Het mag sportief dan al een minder periode zijn voor voetbalclub KV Kortrijk, extra sportief klaart de hemel op. Het historische maar ook verouderde Guldensporenstadion is aan vervanging toe, zeker als je de infrastructuur ziet van andere voetbalclubs in eerste klasse. SV Zulte Waregem timmert al enkele jaren aan een fraai stadion, KV Oostende zorgde ook voor een facelift van de infrastructuur en Club Brugge heeft een nieuwe voetbaltempel in petto. Dus kon KV Kortrijk nog moeilijk achter blijven.

De speculaties en geruchten als zou het nieuwe stadion op Evolis worden opgetrokken, zijn nu van de baan. De persconferentie van zondag aanstaande neemt alle twijfels weg. De voorbije dagen kregen ook alle bedrijven op Evolis al een schrijven in die zin. Daarin werd gesteld dat iedereen er een nieuwe buur bij krijgt. Wie het stadion finaal zal bouwen wordt zondag allicht toegelicht. Insiders denken in de richting van het Ieperse Ghelamco, gezien de bijzondere ‘historische’ band tussen de Kortrijkse burgemeester en CEO Paul Gheysens.

De dichtste buur wordt ongetwijfeld Tonickx, aan de inrijpoort van Evolis. De bijzonder succesrijke modegroep Tonickx bevoorraadt vandaag grote retailers uit de confectie in enkele tientallen Europese landen.