Extremis pakt uit met innovaties

Anker (3)Pontsun (3)Wie innovatie zegt, denkt automatisch een beetje aan Extremis uit Poperinge. CEO Dirk Wynants weet als geen ander uit te pakken met altijd weer verrassende nieuwigheden en dat wordt dit jaar niet anders. Op de vakbeurs IMM in Keulen pakt het Westhoekbedrijf eind januari uit met twee nieuwe blikvangers. Made in West-Vlaanderen geeft u nu al de primeur.

De zitmeubelen heten Anker -een compacte 6-zit, nieuwe versies van onze Sticks space dividers- en Pontsūn, een tafel geïnspireerd op de origami papier vouwtechniek. Ponsun is het Japanse woord voor ponton. In Keulen zullen de Extremis-medewerkers op hun stand saké en thee serveren in kimono. Met Anker geeft Wynants een knipoogje naar de zeebonken die het anker van hun schip uitgooien en rond een tafel “verankeren”.

In 1994 zette ontwerper Dirk Wynants zijn bedrijf op de kaart. Vandaag is Extremis met zijn outdoor design meubels een grote naam in de internationale designwereld van New York over Japan tot in Australië, niet in het minst omdat Wynants altijd de weg van de innovatie en het conceptueel denken bewandelde, zonder functionaliteit uit het oog te verliezen. (KC)