KORTRIJK – Twee rasechte West-Vlaamse ondernemers, Jacques Delfosse van tradingbedrijf DTO en Joris Claeys (familie Claeys, Roularta), organiseren op 7 maart een uniek event onder de noemer Face Time Kortrijk. Ze doen dat in de schoot van de Kortrijkse Rotary. De bedoeling: de ogen openen bij een breed publiek rond actuele thema’s. Tijdens de derde editie staat alles in het teken van digitalisering en nieuwe technologieën. Niet de minste sprekers komend de avond opluisteren. 

Het event waarop tot 600 mensen worden verwacht gaat door bij Barco. Thema, om het met een knipoogje naar een welbekende film van Woody Allen te zeggen: Everything you wanted to know about technology but were afraid to ask. Een onderwerp dat jong en oud, ondernemers of studenten, kaderleden of bedienden, mannen of vrouwen kan aanspreken. Iedereen is welkom. “We willen altijd actuele thema’s laten belichten door specialisten”, aldus Jacques Delfosse. “De eerste editie stond in het teken van de clash of generations, de editie 2017 liet het licht schijnen op de mogelijkheden van de geneeskunde en nu willen we alles te weten komen over de kansen die de technologie ons nu en in de toekomst nog zal bieden.”

In eigen land is de combinatie van dit triootje nog nooit eerder vertoond: Peter Hinssens, Koen Vingerhoest en Jonathan Berte. “Zeg maar drie maal top-top-top”, aldus Joris Claeys. “Onder de koepel van technologie hoort een heel brede waaier van thema’s thuis: internet of things, disruptie, robotica, blockchain, artificiële intelligentie, deap learning, enzovoort. Het wordt een avond om veel bij te leren.” 

Het duo Delfosse-Claeys hoopt dat, gezien de unieke affiche, ook veel studenten op het gebeuren zullen afkomen. De KULAK, VIVES, Howest en de U Gent hebben in elk geval hun medewerking toegezegd. De avond wordt besloten met een uitgebreid netwerkoment.

Meer info en inschrijven via www.facetimekortrijk.com