KORTRIJK – Deze week was een delegatie van Facebook Londen te gast bij Devine Howest in de Budafabriek te Kortrijk.
Naast een boeiende presentatie over Augmented Reality mochten ook 16 Howest-studenten hun portfolio voorstellen aan een Facebook-recruiter die naar Kortrijk was afgezakt.

Met 95 studenten waren ze, de groep Deviners die mochten luisteren naar een boeiende presentatie van Facebook Londen. Veel draaide rond de figuur van Stef Smets, een oud-student van de opleiding Devine Howest die nu voor Facebook aan de slag is. Na zijn studie startte hij een eigen bedrijf True Stories waarmee hij al snel enkele grotere klanten kon binnenhalen. Samen met zijn zakelijke partner trok hij vervolgens naar San Francisco om zijn kans te wagen in Silicon Valley. De skills die Stef opbouwde doorheen zijn studies en zijn bedrijf werden opgepikt door Facebook en in 2016 kon Stef meewerken aan de start van AR bij Facebook.

Jobs bij Facebook

Smets probeerde de studenten vertrouwd te maken met de manier waarop Facebook met Augmented Reality (AR) omgaat en omzet in hun projecten. Facebook startte immers met een eigen AR-studio die onder meer rond gezichtsherkenning werkt. Aansluitend op de presentatie lichtte Facebook-recruiter Harriet Phillips het hele aanwervingsproces (vaste job of stages) bij Facebook toe. Finaal mochten 16 geselecteerde Devine-studenten hun portfolio voorstellen aan Harriet.

De ontmoeting met een internationaal gerenommeerd topbedrijf in eigen stad zorgde alvast voor een heel leerrijke ervaring voor de Devine-studenten, wat misschien nog een vervolg krijgt in een stage of job bij Facebook. De belangstelling van Facebook voor de Howest-opleiding Devine (Digital design and development) bevestigt dan weer de sterke reputatie van deze pas zelfstandig geworden bacheloropleiding.