ZWEVEGEM – Ook van privé-initiatief kan veel ‘ondernemerschap’ uitgaan. De familie Bergen bewijst dat nu al enkele edities met Sigarun, een familiaal event mat de bedoeling fondsen in te zamelen voor een goed doel, zoals steun aan kankeronderzoek. Vader en dokter-cardioloog Jean-Marie Bergen bezweek in 2015 aan de ziekte en dat heeft de familie aan het ondernemen gezet.

De Sigarun focust in de eerste plaats op een sportief gebeuren, en op de tweede plaats op fondsenwerving. Heel wat kmo’s uit het Kortrijkse steunen volop het project. Cortes, van de familie Vandermarliere, stelt in Zwevegem zelfs het hele terrein ter beschikking waar het event -gebouwd rond sport, muziek en kinderdorp- kan doorgaan. De derde editie zorgde voor een recordopbrengst van 25.000 euro. 23.000 euro werd geschonken aan AZ Groeninge Kortrijk voor de aankoop en onderhoud van een hoofdhuid koelsysteem die zo gratis kan aangeboden worden aan kankerpatiënten om haaruitval te voorkomen/verminderen. 2.000 euro wordt geschonken aan Make A Wish dat dromen van zieke kinderen helpt realiseren.

800 lopers en/of wandelaars namen bij stralend weer deel aan het 24 uur durende event met veel randanimatie. In totaal kwamen 1.500 bezoekers op het gebeuren af, waaronder veel streekondernemers.