Het West-Vlaamse Capital@rent van de familie Claeys onderschreef zopas een mezzaninne financiering die toelaat de kapitaalstructuur van Möbius te versterken en het indrukwekkende groeitraject van de afgelopen jaren verder te zetten. De Möbius Group uit Sint-Martens-Latem is een internationale groep van business- en technologie consultants. De dienstengroep werd opgericht in 1997 door professor Hendrik Vanmaele als een spin-off uit de universiteit Gent. Möbius groeide ondertussen uit tot de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt.

Capital@rent, geleid door Joris en vader Leo Claeys, is een belangrijke speler op de markt van de zogenaamde mezzaninne financiering voor kleine en middelgrote ondernemingen in België en Nederland. De familie Claeys heeft een bijzonder lange traditie van meer dan 100 jaar in het ondernemersleven. De familie is vooral bekend als mede referentie aandeelhouder van Roularta uit Roeselare. Deze ervaring maakt van Capital@rent, opgericht in 2006, een gewaardeerde lange termijn partner voor ondernemers, managers, familiebedrijven en private equity investeerders.

Mezzaninne financiering is, zoals het woord het zegt, een soort tussenniveau waarop kapitaal ter beschikking wordt gesteld. Het gaat meer bepaald om geld dat schommelt tussen het hoogste niveau (het geld dat de banken verstrekken) en het onderliggende niveau (het bedrag aan eigen middelen). Omdat de som van die twee (banken en eigen vermogen) vaak niet volstaat, kan een ondernemer beroep doen op mezzaninne financiering. Concreet is dat een lening die wordt aangegaan tegen vooraf uitgestippelde voorwaarden. Het geld afkomstig van een mezzaninne fonds wordt door de banken niet meteen beschouwd als een lening (wat het in wezen is) maar als kapitaal. Het mezzaninne fonds verstrekt een zogenaamd achtergestelde lening. Achtergesteld omdat de banken in de rij van schuldeisers altijd als eersten zullen komen. Capital@rent verstrekt aan de kmo wereld leningen vanaf 500.000 euro tot in principe 5 miljoen euro, al kan hoger ook.