Familie Libeert pakt uit met nieuwe biochocolades

Libeert chocoladeHet Belgische bedrijf Libeert, specialist in premium Belgische chocolade, stelt zijn nieuwe luxe lijn voor met drie bio tabletten: pure chocolade 70 procent, melkchocolade kokos & yoghurt en pure chocolade citroen & gember. Na certifiëring van een extern auditbureau ontvingen de drie tabletten ook het biolabel. Bovendien zijn de basisingrediënten van deze glutenvrije tabletten – cacaobonen, suiker en melk – ook “fairtrade”. De West-Vlaamse familie Libeert was lange tijd actief vanuit Roeselare maar besloot in de jaren zeventig al de productie te verleggen naar het net over de taalgrens gelegen Komen. De reden toen: plaatsgebrek.

De smaken van de nieuwkomers zijn in lijn met die van de Libeert “klassiekers”, maar toch net dat tikkeltje anders. Libeert produceert tabletten in meerdere formaten, waarmee het zich richt naar een breed publiek: van indulgence chocoladesnackers tot koks. Met het bio tablet van pure chocolade met citroen en gember won Libeert een superior taste award met twee sterren, een bewijs van kwaliteitsvolle smaak. Deze award is een unieke internationale erkenning, uitgereikt door het International Taste & Quality Institute. De Superior Taste Award is het enige label op gebied van smaak (via blinde testen volgens een strikte zintuiglijke procedure) dat door opinieleiders, met name door Michelin chefs en sommeliers, wordt toegekend. Ook met zijn melkchocolade (tablet en holle figuren) kaapte Libeert eerder al twee gouden sterren weg.

Libeert gebruikt naar eigen zeggen enkel en alleen de fijnste Belgische chocolade voor de creatie van zijn tabletten. De familie Libeert, afkomstig uit Roeselare en dus zo West-Vlaams als maar zijn kan, timmert er al vier generaties aan de weg. Het familiebedrijf kan bogen op een traditie (1923) om u tegen te zeggen en heeft inmiddels met al zijn lekkers al een beetje de wereld veroverd. Er wordt vooral geleverd onder private label. In Komen werken circa 200 werknemers. Het bedrijf is goed voor een jaaromzet van circa 35 miljoen euro. Vader Ignace Libeert is voorzitter van de raad van bestuur en in die functie werkt hij samen met zijn vier kinderen (twee zonen en twee dochters) die operationeel actief zijn. (KC)